Feta si produse de brînza Grecia cu Livrare


Cele mai delicioase produse cu livrare!

Cea mai buna FETA din Grecia cu livrare !


Știați că
CURIOZITĂȚI DESPRE Feta CARE VĂ VOR SURPRINDE
ФАКТы О Фете, КОТОРЫЕ ВАС УДИВЯТ

FETA P.D.O.


Facte despre Feta PDO din Grecia
  1. Patrimoniu
Feta este fără îndoială unul dintre cele mai faimoase brânzeturi grecești.

Face parte din patrimoniul cultural grecesc, pe care îl protejăm și promovăm în toate modurile posibile și legale.

02. Unic

Feta este o parte importantă a dietei mediteraneene și grecești. De fapt, Feta ocupă 70% din consumul de brânză grecească.

În Grecia, consumul mediu pe cap de locuitor de Feta depășește 10 kilograme pe an, o cantitate unică pentru orice altă brânză din lume. CONSUMUL DE BRÂNZĂ FETA ÎN GRECIA 70

3.Denumire de Origine Protejată
Feta este recunoscută de Uniunea Europeană ca fiind un produs tradițional grec cu Denumire de Origine Protejată (D.O.P.).
D.O.P. înseamnă "Denumire de Origine Protejată" și se aplică numai produselor care respectă Regulamentul UE nr. 1151/2012. Fiecare produs D.O.P. trebuie să afișeze sigla de calitate a UE pentru D.O.P.

04. Calitate

Succesul comercial al Fetei se bazează pe producția unui produs de înaltă calitate garantată și la un cost competitiv.

05. Regiuni grecești
Feta este preparată și maturată exclusiv într-o zonă geografică legal definită, care include Tracia, Macedonia, Epirus, Tesalia, Sterea Hellas, Peloponezul și Prefectura Lesvos.


Ingredientele principale sunt laptele proaspăt de oaie sau amestecuri de lapte de oaie și capră, cu o proporție de până la 30% lapte de capră.

Feta este produsă din rase de animale crescute și hrănite tradițional în zona menționată anterior, a căror dietă se bazează pe flora naturală.

06. Etichetare

Este interzisă fabricarea Fetei în afara zonei geografice de producție legal definită.

Este interzisă producerea Fetei în zona geografică de producție legal definită cu lapte de oaie și capră importat sau cu lapte provenit de la animale care nu sunt crescute și hrănite în acea zonă.

Numele producătorului de Feta și/sau zona specifică de producție trebuie să fie menționate în scris complet pe etichetă.

07. Date
Feta este maturată cel puțin 60 de zile.

Data de producție, data ambalării și data limită de consum trebuie obligatoriu scrise pe ambalaj. 60 zile de maturare Feta este maturată cel puțin 60 de zile.

08. Consistență

Conținutul de umiditate al Fetei nu trebuie să depășească 56%, iar conținutul de grăsime în materie uscată trebuie să fie cel puțin 43%. UMIDITATE MAXIMĂ 56 GRĂSIME MINIMĂ ÎN MATERIE USCATĂ 43

09.Lapte
Este interzisă producția de Feta din lapte în afara celor de oaie și capră.

Este interzisă adăugarea la lapte a altor tipuri de lapte, cum ar fi laptele de vacă, laptele condensat, laptele praf, proteinele din lapte și caseinatele.


10. Producție


Este interzisă utilizarea de antibiotice, conservanți, aditivi și coloranți alimentari în toate etapele de producție ale Fetei.



11. Structură
Feta este o brânză albă și moale, maturată în saramură, care are un gust sărat și ușor acru, accentuat de saramură.

Este o brânză albă cu găuri neregulate în întreaga sa structură. Blocurile pot prezenta urme de la mucegaiul utilizat.

12. Salată grecească


Feta poate fi inclusă pe un platou de brânzeturi sau mărunțită pe o salată grecească tradițională, topită într-un spanakopita, pizza sau plăcintă.

Are un gust delicios în combinație cu ulei de măsline, ardei gras copt și legume la grătar.

În Grecia, este interzisă utilizarea în salata grecească tradițională a oricărei alte brânzeturi în afara FETEI.

CURIOZITĂȚI DESPRE Feta CARE VĂ VOR SURPRINDE
ФАКТы О Фете, КОТОРЫЕ ВАС УДИВЯТ

MANOURI P.D.O.


Facte despre MANOURI PDO din Grecia
Manouri

  1. Obținută din lapte de capră sau de oaie pasteurizat
  2. Țara de origine: Grecia Regiune: Macedonia Centrală și de Vest, Tesalia
  3. Familie: Feta
  4. Tip: semimoi, zer
  5. Conținut de grăsime: 36,7%
  6. Textură: cremoasă
  7. Coajă: fără coajă
  8. Culoare: albă
  9. Aromă: lămâioasă, ușor dulce, lactică
  10. Producători: Brânzeturi Grecești
  11. Sinonime: Manoypi

Manouri (cunoscută și sub numele de Manoypi) este o brânză semimoale și proaspătă din zer, specifică Greciei, cu Denumire de Origine Controlată (DOC). Este produsă exclusiv în zonele protejate ale Macedoniei Centrale și de Vest și în Tesalia.

Brânza este obținută prin adăugarea Friscai în zerul obținut din laptele de oaie și/sau capră. Manouri este o brânză cremoasă și ușor dulce, cu o textură asemănătoare cu a unui cheesecake ușor. Uneori este caracterizată prin aroma ușor citrică și laptoasă. Această brânză este folosită în prăjituri precum spanakopita sau este stropită cu miere. Este o alternativă cu conținut scăzut de grăsime la iaurtul grecesc.



CURIOZITĂȚI DESPRE Feta CARE VĂ VOR SURPRINDE
ФАКТы О Фете, КОТОРЫЕ ВАС УДИВЯТ

MIZITHRA P.D.O.


Facte despre MIZITHRA PDO din Grecia
MIZITHRA
Mizithra este o brânză grecească din lapte de oaie, cu gust sărat, care este tare și sfărâmicioasă, având o aromă pronunțată.


Este obținută sub formă de bile albe, uscate și ferme, care pot fi rotunde sau în formă de ou.

Mizithra este făcută din zerul rămas în urma producției altor brânzeturi precum Feta și Kefalotiri, îmbogățit cu lapte integral de oaie sau de capră.

Mizithra dry obișnuită va avea doar puțin lapte integral adăugat, menținând astfel un produs ca brânza tare, folosită doar pentru ras, asemenea Parmezanului, etc. Brânza Mizithra învechită de calitate superioară va avea mai mult lapte integral de oaie adăugat, ceea ce îi conferă un gust mai blând și o face mai suplă, astfel încât poate fi folosită ca brânză de masă pentru feliat.

Pentru a obține brânza Mizithra dry, cașul este sărat, presat și apoi lăsat la maturat timp de 6 până la 9 luni. Tradițional, brânzeturile erau agățate de grinzi pentru a se usca și maturiza.